20120809

Politenkarás teszthorgászat a Balatonon. (2012.)


Politenkarás teszthorgászat a Balatonon. (2012.)
A mai nap a vonatról leszállva a mostanában szokásos kép fogadott. Erős szél, tartós hullámzás, és zavaros víz. Talán ez az a szituáció, körülményhalmaz, melyre egy legyezőhorgász a legkevésbé vágyik.
A vízzel komoly gondok vannak. 100-150 méterre a parttól is vannak már szárazföld részek a vízben. A csónak kikötőben némelyik csónak a homokba fúródva áll, víznek nyoma sincs alatta…

A teljes horgásztörténet fotókkal illusztrálva a politenkara című könyvembe kerül leírásra, ott lesz olvasható az igen sok tanulsággal és konkrétumokkal megtűzdelt horgásztörténet erről a tökéletesen működő műcsaliról, a Balatonról, annak problémáiról, illetve arról, hogyan lehet ilyen szituációt is egy igazi élmény dús műlegyes horgászkalanddá varázsolni még akkor is, ha a fejed felett ott villog a sárga jelzés.
Igazán élmény dús horgásznapot tudhattam magam mögött a zord körülmények ellenére, rengeteg, műléggyel megfogott nagytestű vörösszárnyú keszeggel, mely horgászata igen élvezetes volt a toló hullámok és a fröcsögő csalira rablásaik kapcsán. A politenkarám vörösszárnyú keszeges verzióját sikerült tökéletesre fejlesztenem. Stratégiailag 2 féle csali mozgatási mód vált be használatához.
Sikerült megalkotnom azt az 1 db. felszíni műlegyem, mely 1db. csali szükségtelenné teszi számomra, más felszíni műlégy használatának szükségességét adott halfaj felszíni horgászatai alkalmainál.
1 forma, 1 színkombináció, 1 féle horogméret, mely megfogja az apróbb és a nagyobb halakat is, 2 féle alkalmazási csali mozgatási mód, mely tökéletessé teszi az egész rendszert.
A horgásznap elején nem gondoltam volna arra, hogy ilyen körülmények között ennyi vörösszárnyú keszeget megfogok 1db. műléggyel a viharos Balatonon.
Sok fotót is készítettem a horgásznapon, melyek egy része a könyvemben lesz majd megtalálható.
A jelszó: hatékonyság, „Politenkara”.

1 megjegyzés: